24 Mart 2015 Salı

IP KAMERA KURULUMU ANKARA 0312 205 1111

Güvenlik sistemlerinde son zamanlarda analog güvenlik kamerası yerine ip güvenlik kameraları tercih edilmeye başlanmıştır, nedeni, en büyük etken görüntü kalitesinin analog kameralara göre çok daha kaliteli olmasıdır. Çözünürlüğü çok yüksek kameralar üretilmiştir.





Sistemler network alt yapısıyla çalışmaktadır, bu nedenle kameranın çalışabilmesi için switch ile kamera arasına network kablosu çekilmelidir.
Ip kamera sistemlerinde yüksek veri transferi için Gigabit switch kullanılmalı network kablosu CAT 6 olmalıdır. Cat 6 kablo ile 150 mt ye kadar ( kablo kalitesine göre değişir kesin değildir) ip kamera çalıştırılabilir. Mesafe daha fazla ise alt yapı fiber optik sistem olarak oluşturulmalıdır.Kamera ile switch arasına fiber kablo çekilip ,fiber kablo network dönüştürücüler kullanılmalıdır.

Ip kamera beslemesi için kamera yanında ekstra bir besleme kablosu çekilmeli yada kamerada POE ( power over ) desteği var ise power over switch kullanılarak kamera beslemesi network kablosu üzerinden verilebilir. Uzun mesafelerde poe switch yerine kamera altına takılacak bir adaptör ile kamera beslenmelidir.

POE Switch


POE 1 ve 2 MEGAPIXEL KAMERALAR








ONVIF Nedir ? Ağ tabanlı video aygıtları için, standart ağ arayüzü geliştirerek, açık bir endüstriyel standardın geliştirilebilmesini amaçlayan, bağımsız, kar amacı gütmeyen, katılımcılara açık, şeffaf bir organizasyondur.

 Daha basit açıklamayla ip kamera sistemlerde kullanılan kamera ve nvr ların marka model ayırt etmeden birbirleriyle çalışmasıdır.Satın aldığımız NVR Kayıt cihazında ve kameralarda onvif protokolünün mutlaka olması gerekir. Kameraların internet üzerinden izlenmesi Ip kameraların internet üzerinden izlenmesi için portlarının modem tarafında açılması gerekir.

 Nvr kullanıyorsak nvr kayıt cihazının , ip kamera yazılımı kullanıyorsak yazılıma bağlı ip kameraların portlarının modemde yönlendirme yapılması gerekir. İp kamera yazılımı yada nvr kayıt cihazı ile ip kameralar aynı noktada ( yerel ağda ) olmasa dahi izleme ve kayıt yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta nvr a yada programa kamera eklenirken yerel ip ayerine kameranın takılı olduğu modemin ip adresi yazılır.

Kameranın olduğu modemde port yönlendirmesi mutlaka yapılmış olmalıdır. Zaman içerisinde farklı marka ip kamera ve NVR kayıt cihazları incelemesi ve ayarlarıyla ilgili konu girişleri yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder